Om Ulrika Berge

Jag  hittade meditationen via yogan och har mediterat regelbundet sen 2007.  Inom yogatraditionen finns Nada Yoga, en meditation på kroppens inre ljud som gjorde mig medveten om hur ljud kan hjälpa mig att fokusera hela min uppmärksamhet.  På resor till Asien stötte jag i templen på fantastiska instrument som jag känner påverkar hela min kropp på cellnivå. Ofta var de fysiskt stora, till och med större än mig. Jag köpte min första klangskål i Kina 2006 men det är först när dessa skålar av kvartskristall kom till mig 2014 som jag började spela regelbundet, först dagligen för mig själv, sen för vänner och så småningom på ställen dit alla kan komma.

Ljud är vibrationer. På senare år har jag börjat utforska vad som händer när jag spelar skålar på min kropp så att vibrationen från själva skålen går rakt in i kroppen. Från och med hösten 2019 ger jag provbehandlingar i klangskålsmassage. Den teknik jag arbetar enligt  är utvecklad av Gongmuse Surana där skålarna får glida runt på kroppen. Jag använder tre mycket gamla skålar från Bhutan som ger en tydlig vibration. Jag har utbildning i meditation, klangskålsmassage, gongspel mm och är certificierad Soundhealer från Harmonic Sounds, Spanien.

För mig är klanger ett fantastiskt hjälpmedel för att få oss att komma i kontakt med oss själva. Allt vi behöver finns inom oss. Skålarna med sina övertoner är magiska och för mig till andra tillstånd. De har också hjälpt mig i min egen läkning och utveckling.

Våra röster är en outnyttjad resurs och har en helande kraft. Prova tex att gå ut i skogen och ta en ton och låt den bli stark. Se om du kan känna den i din egen kropp, om du kan få din kropp att vibrera. Det finns en transformerande kraft även i detta.

Till yrket är jag konstnär och jobbar med skulptur och bilder.  För mig är konst energi. Jag tillför ett rum energi genom mina skulpturer.  Mer info om min konst finns här: www.ulrikaberge.se

Jag skriver också. Boken Kamelen är en utvecklingsroman. KAMELEN lämnar sin karavan och ger sig av på en vandring ut i öknen. Det sätter igång en händelsekedja, en ström av tankar, känslor, minnen och berättelser. I öknen finns tid. Tid att finnas. Tid att se sig själv. Vem är jag?

Det är en lättläst och egensinnig bok om att leva i nuet.  En bok för sökare som vill sjunka inåt och för alla som vill ha en stunds underhållning och ett gott skratt!