Om Ulrika Berge

Jag  hittade meditationen via yogan och har mediterat regelbundet sen 2007.  Inom yogatraditionen finns Nada Yoga, en meditation på kroppens inre ljud som gjorde mig medveten om hur ljud kan hjälpa mig att fokusera hela min uppmärksamhet.  På resor till Asien stötte jag i templen på fantastiska instrument som jag upplever påverkar hela min kropp på cellnivå, ofta var de fysiskt stora, till och med större än mig. Jag köpte min första klangskål i Kina 2006 men det är först när jag hittade dessa skålar av kvartskristall 2015 som jag började spela regelbundet, först för mig själv, sen för vänner och så småningom på ställen dit alla kan komma.

För mig är klanger ett fantastiskt hjälpmedel för att få oss att komma i kontakt med oss själva. Allt vi behöver finns inom oss. Skålarna med sina övertoner är magiska och för mig till andra tillstånd. Men även våra röster är en outnyttjad resurs. Prova tex att gå ut i skogen och ta en ton och låt den bli stark. Se om du kan känna den i din egen kropp, om du kan få din kropp att vibrera. Det finns en djup avspänning även i detta.

Till yrket är jag konstnär och jobbar med skulptur och bilder.  Efter att ha byggt en ”Healing Garden¨ tillsammans med koreograf Noora Nenonen och konstnär Tatu Nenonen på ett sjukhus i Tammerfors undersöker jag nu om jag kan få till en trädgård som kan vandra mellan sjukhus i Sverige. För mig är konst energi. Jag tillför ett rum energi genom mina skulpturer. I en sjukhusmiljö blev det extremt tydligt. Mer info om min konst finns här: www.ulrikaberge.se

Jag skriver också. Boken Kamelen är en utvecklingsroman. KAMELEN lämnar sin karavan och ger sig av på en vandring ut i öknen. Det sätter igång en händelsekedja, en ström av tankar, känslor, minnen och berättelser. I öknen finns tid. Tid att finnas. Tid att se sig själv. Vem är jag?

Det är en lättläst och egensinnig bok om att leva i nuet.  En bok för sökare som vill sjunka inåt och för alla som vill ha en stunds underhållning och ett gott skratt!

Här kan du köpa den!

Eller som ljudbok!